• DP-doors Historie
  • DP-doors Historie
  • DP-doors Historie
  • DP-doors Historie
  • DP-doors HistorieHistorie

Van smederij tot DP Industrial Doors

Sinds 1924 is onze familie actief in de staalbranche.

Hector Eduard du Puy nam in dat jaar in Sluiskil de smederij over van Fons van Waayenberg, en dat was de start van een bloeiend constructiebedrijf met vele glorietijden.

In de beginjaren bestonden de werkzaamheden van Constructiebedrijf Du Puy voornamelijk uit het boerenwerk. Na de oorlogsjaren verdween dit geleidelijk aan steeds meer uit beeld en werden er scheepsreparaties uitgevoerd, er ontstond zelfs naast de smederij een heus scheepsreparatiebedrijf.

In 1944 kwam zoon Joseph Eduard het bedrijf versterken en hij nam het bedrijf een dikke tien jaar later over van zijn vader. Het bedrijf ging zich toen steeds meer richten op fabriekswerk. Daar was zoveel vraag naar dat een personeelsuitbreiding noodzakelijk was en het scheepsreparatiewerk volledig werd afgestoten.
In die tijd werd zoon Arno mede-directeur en Dow Chemical ging in die periode tot de vaste klantenkring behoren. De chemiegigant vroeg regelmatig om reparaties van ramen en deuren, waarop het bedrijf in 1978 begon met het produceren hiervan. Door de steeds groeiende vraag naar het produceren van deuren zijn er in de loop van de tijd brandwerende, explosiewerende en roestvaststalen deuren aan het brede scala van producten toegevoegd.

Aangezien de vraag maar blijft groeien is een zoon van Arno, Barry een zelfstandige onderneming gestart die zich volledig richt op de deurentak. Dit is het huidige DP Industrial Doors.

 

 

 

     

 

 

 

              

 

Mercuriusstraat 11
4551 LB  Sas van Gent
Nederland

Email:  info@dp-doors.nl
Telefoon: +31 (0)115 47 12 91